2012. október 30., kedd

Visszaköszön 2010



 Rengeteg sérült, nehéz helyzet. Ez jellemzi az idei évben csapatunkat, akárcsak 2010-ben.  

Jó Ómen lenne?
Akkor is voltak létfontosságú játékosok a sérültlistán, azonban idén az ő számuk extrém. Akkoriban a Ryan Grant, Greg Jennings, Jermichael Finley, Nick Barnett, Morgan Burnett nevekről beszélhettünk ilyen téren (nem a teljes lista, csak a nívósabb nevek!). Azonban! Volt, aki előlépett, akkor jöttek a nyerő emberek. Clay Matthews, Desmond Bishop, Charlie Peprah…
Sikerült megoldani a pótlásukat a sérülteknek, minek az eredménye, mindenkinek egy bajnoki gyűrű lett.


Sikerül megoldani a pótlást?
Akiket pótolni kell azok nem kisebb nevek, mint Charles Woodson, Greg Jennings, John Kuhn és azok akik kérdésesek, akik úgy vannak összedrótozva egy-egy mérkőzésre. Ilyenek közé sorolandó Aaron Rodgers, aki a vádlijával bajlódik, de játszott a hétvégén a Jax ellen. Ahogyan Jeff Saturday is, de írhatnám James Starks és Jermichael Finley nevét is. ( A lista itt sem ér véget!)
Vannak, akik kérdésesek, hogy mikor játszhatnak Jordy Nelson, Donald Driver de hosszú ez a lista is.
A kérdés itt is az, hogy sikerül-e megoldani a pótlásukat a nagy neveknek, hogy lesz-e/lesznek-e akik elő tudnak lépn, és tudnak teljesíteni.

Elég jól mutatja az a helyzetünket, hogy már olyan neveket küldünk pályára, mint Alex Green vagy Jarrett Boykin. Potenciál van bennük. Előléphetnek. Lehetnek nyerőemberek. Ahogy a bölcsesség tartja: „Az idő mindenre választ ad!”
Super Bowl-ról még fölösleges beszélnünk. Nem csak nekünk, hanem effektíve az összes csapatnak a ligában. Az még messze van. Az első feladatunk bejutni a PlayOff-ba. Azután tervezhetünk előrébb.

Összehasonlítva a 2010-es és 12-es éveket, rosszabb helyzetben vagyunk, mint akkor, de ami közös a kettőben, hogy sérültekkel is lehet nyerni. A Jaguároknak romlott volt a sajt ugyan, ami jól is jött, de a „Bye Week” után soron lévő mérkőzések sorrendben a következőek: Lions, Giants, Vikings, Bears, Titans, Vikings. Nehéz mérkőzések sora. A szünet előtt azonban még egy mérkőzés a Cardinals ellenében.
Előretekintés:
  • vs. Cardinals: Amilyen ütenben bekeztedk, olyan ütemben esnek vissza. Verhetőek, már-már elvárható győzelem kategóriába sorolandóak.
  • vs. Lions: Kemény évük van. 3-4 a mérlegük, és minden győzelmükért kegyetlenül megküzdöttek. Nehéz lesz ellenük, minden meccsükön közel jártak az ellenfélhez. A Detroit-ot mindig komolyan kell venni!
  • vs. Giants: Röviden: a tavalyi bajnok. Jól bekezdtek idén, ami tőlük talán kicsit szokatlan is. Talán a legnehezebb találkozónk lesz a Regular Season alatt.
  • vs. Vikings: Hasonlóan a Cardinals gárdájához, bekezdtek. Ám a lufi ereszt, a hajó süllyed. Örök rangadó ez a mérkőzés, szóval bármi megeshet. Nehéz megtippelni.
  • vs. Bears: Eddig egy csapat kergette ki a Macit a barlangjából, méghozzá mi. Ősi rangadó, amelyre nem merném fel tenni még a legapróbb pénzemet sem. Nehéz, sőt talán megjósolhatatlan mi lesz a vége. Ami várható az egy parázs, jó mérkőzés. Nehéz dolgunk lesz ellenük.
  • vs. Titans: Van 3 győzelmük és 5 vereségük. Kellemetlen ellenfél lehet. Akármennyire is könnyű ellenfélnek tűnnek, sosem azok! Idén legyőzték már egyszer a méhecskéket (Steelers).  Az idei évben, amikor kikaptak, akkor a védelmük sok pontot engedett általában az ellenfeleiknek. Elvárható győzelem kategória.
Az egy hetes szünetünkig még van majdnem 2 hét. Azaz összesen 3 a Lions elleni találkozóig. Ez majdnem egy hónap, ami azt jelenti, hogy a sérültekből, ha nem is mindenki, de jó pár felépülhet, és játszhat. Bizakodjunk abban, hogy így lesz. Valamint abba, hogy ne sérüljön le több játékosunk is!

Aki szeretné áttekinteni a Jax elleni mérkőzés részleteit, azok letölthetik a találkozó jegyzőkönyvét innen: Packers - Jaguars Gamebook

GO PACK, GO!

– Michael

0 megjegyzés: