2012. október 12., péntek

Packers vs Texans – a tényezők




A következő találkozón meglehet, hogy nem minket tartanak az esélyesnek, de nézzük csak  meg miért is lehet ez. Ami valóban igaz, az az, hogy a támadó fal sokszor nincs ott fejben, és a zseb összeroppan Rodgers körül, így:  

1. Nincs elég ideje, ezért egy rossz pozícióban lévő recivernek kell passzolnia, amiből kevés yardot hozunk, és nem mellesleg interception veszélyes is.
2. Ki kell forogni a zsebből, így “szabad prédává” válik a védőknek. Bár így több ideje marad passzolni, és megvárni míg az elkapók jó pozícióba érnek, futás közben sokkal nehezebb eldobni a labdát, tehát szintén interception veszélyes. (azt gondolhatnánk, hogy futás közben eldobni egy labdát, az nem nagy dolog ilyen szinten, és tényleg. De azt sem feledhetjük el, hogy ugyan azon a szinten lévő védők üldözik.)
3. A sack. Ez az utolsó, egyben leginkább kerülendő lehetőség. Egy interceptiont ki tud javítani a védelem, de ha összetörik az irányítónkat, azt nehéz kiheverni egy csapatnak. A Seattle ellen 8 alkalommal sackelték Rodgerst. Ez megengedhetetlen. Nem áll a csapat rendelkezésére olyan irányító még egy, mint Aaron Rodgers….egyenlőre.

Tovább folytatva a gondolat menetet, ami nagyon sokat vet a latba, és  nem valószínű, hogy ezt akárki figyelembe veszi, de az első 3 játék héten talán mi voltunk a csere játékvezetők által okozott “károk” talán leg komolyabb áldozatai. Emiatt nem is  volt olyan a játékunk, amit vártunk volna. Ami viszont előnyünkre válhat, hogy a Texansnál sok a sérült. De ismételve önmagamat, és kiemelve a legfontosabbat: Ha fejben ott vagyunk, akkor a tavalyi formánkat is hozhatjuk.


Ami a védelmünket illeti, a secondayval lehetnek a legnagyobb problémák, megint. Amilyen hihetetlenül jó képességű játékosok, annyira nagyokat hibáznak. Nem gyakran, de mikor igen, akkor rendre kapunk 1 touchdownt. A védőfal és a linebackerek igen csak jól védekeznek a futások ellen.  A tavalyi védelemhez képest nagyon nagy a fejlődés. Ezt a növekvő tendenciát könnyen fel lehet ismerni. Nos, nagyon remélem, hogy a Texans kikap majd tőlünk. Mert képes rá a csapat!

GoPackers!


U.i.: Egy kis belső infó a képviselő uraktól............

                                                      ..........nyerni fogunk!!!

0 megjegyzés: